La Generalitat reconeix oficialment les Caramelles de Súria com una de les festes més destacades de Catalunya
Juny 2016
El departament de Cultura de la Generalitat ha inclòs les Caramelles de Súria en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya, del qual formen part prop d’una setantena de les celebracions, festes i elements singulars més destacats del patrimoni cultural i immaterial del nostre país.
La petició de catalogació va ser realitzada a la Generalitat per iniciativa de l’Ajuntament. La inclusió de les Caramelles en el Catàleg del Patrimoni Festiu representa un reconeixement oficial que contribuirà a la difusió i al coneixement exterior de la festa més representativa de la vila.
El Catàleg del Patrimoni Festiu és un servei de la direcció general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat. Els criteris que es tenen en compte per incorporar-hi una celebració són l’impacte en el territori, l’arrelament en la comunitat, el nivell de participació, la integració i el contingut de la festa.
Les festes incloses en el Catàleg poden utilitzar un logotip oficial que les identifica com a part destacada del Patrimoni Festiu de Catalunya.
D’altra banda, el web del Catàleg ofereix una àmplia descripció i imatges de cadascuna de les festes que en formen part. En el cas de les Caramelles de Súria, el web en destaca l’arrelament i la gran participació assolida, que en les darreres edicions ha superat els nou-cents caramellaires.
Altres festes de la Catalunya central que formen part del Catàleg són la Festa dels Traginers (Balsareny), la Patum (Berga), la Fia-Faia (Bagà i Sant Julià de Cerdanyola), la Plantada de l’Arbre de Maig (Folgueroles), la Festa dels Reis (Igualada), els Tres Tombs (Igualada), la Festa de la Llum (Manresa), el Ball del Bo-Bo (Monistrol de Montserrat), la Festa de les Enramades (Sallent), les Caramelles del Roser (Sant Julià de Vilatorta), la Festa Major de Solsona i la Festa dels Tonis (Taradell).
-
Enllaç al web del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya: http://patrimonifestiu.cultura.gencat.cat/